Ties Voskamp

lesdag: donderdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Drums, Ties Voskamp

Ties Voskamp (03 mei 1995) is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Brielle. Als tienjarige jongen ontdekte hij een oud stoffig drumstel op zolder. Ondanks dat de set incompleet was en een metalen lamp als hi-hat fungeerde, was het liefde op het eerste gezicht.
Een paar maanden later zat hij in zijn eerste schoolband en had hij zijn eerste drumles. In de jaren die daarop volgde vormde hij met vrienden zijn eerste bandje buiten school onder de naam ‘Cityvox’. Dit was de periode waarin zijn muzieksmaak vorm aannam en zijn liefde voor eigen werk groeide.

Na de middelbare school heeft hij een economische studie aan de Hogeschool in Rotterdam gevolgd. Tijdens deze periode is hij muziek echter nooit uit het oog verloren. Zo heeft hij altijd in bandjes gepeeld en lessen gevolgd. Docenten destijds waren: Mark de Jong, Richard Heijerman en Rob Kramer.

De passie die hij voor muziek bleef houden heeft ertoe geleid dat hij in 2017 aan het conservatorium in Haarlem een tweede studie startte. Momenteel studeert hij in zijn laatste jaar onder begeleiding van hoofdvakdocenten Mark Eshuis en Joost Kroon. Aan het conservatorium heeft hij zich verder ontplooid tot beroepsmusicus. Hier is zijn kennis met betrekking tot verschillende genres enorm gegroeid. Genres als Pop, Jazz, Rock, Latin, Punk, Funk en Soul hebben dan ook allen de revue gepasseerd. Artiesten waar hij het podium mee deelde zijn onder meer Meryn en Melle. Drummers die hem tot op heden inspireren zijn onder andere: Levon Helm, Earl Palmer, James Gadson, Stanton Moore, Al Jackson Jr en Carter Mclean.

 

 

Muziekschool Amsterdam