Stijn Hendriksen

lesdag: donderdag
locatie: Oosterspoorplein 1

drums, Stijn Hendriksen

Ik begon met drumles toen ik 8 was en sindsdien is muziek alles waar ik voor wil gaan! Ik heb tot mijn 15e in coverbandjes gespeeld, maar later begon toch het maken van eigen muziek te broeien in me. Ik vormde samen met mensen die dezelfde mindset voor muziek hadden als ik de band BRICKED OUT, dat nu There You Go heet. Wij hebben in Februari 2023 een album opgenomen met Jurriaan Sielcken (Jett Rebel, Lucas Hamming, Herman van Veen) en touren momenteel mee met de Popronde. 

Vanaf mijn 17e tot mijn 20e gestudeerd aan het Rock City Institute in Eindhoven, een MBO waar ik veel mensen ontmoetten die dezelfde dromen voor muziek delen als ik, en ik heb ontzettend veel muzikanten hier ontmoet. Waaronder Bram van den Berg die nu in Amerika tourd als tijdelijke drummer van U2.

Ik studeer nu sinds 2021 op het Conservatorium van Amsterdam, waar ik sinds mijn opleiding al veel mijlpalen voor mijzelf heb behaald. Ik heb inmiddels in een uitverkocht Paradiso gespeeld en getoured door Europa met The Koalaz, als voorprogramma van Ocean Alley, een Australische surf-rock band.

Als ik lesgeef dan kijk ik naar de behoefte van de leerling. En om die behoefte in balans te brengen met groei. Ik wil ze zoveel mogelijk laten spelen met muziek, en minder klassiek 'uit het boekje' oefeningen geven. Ik zie dat het leerlingen motiveert als ze oefeningen die ik ze geef,  direct in de praktijk kunnen brengen. Lekker muziek maken! 

Muziekschool Amsterdam