Shermaine Velasco

lesdag: maandag & woensdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Shermaine Velasco (1994), geboren in Amsterdam, begon op 6-jarige leeftijd met pianoles bij Maaike Eijkman aan de Muziekschool CKV in Almere. Op haar 9e werd zij daar aangenomen in de jong talenten klas. Zij vervolgde haar klassiek pianostudie bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij haar bachelor studie heeft afgerond. Haar masters behaalde zij bij Klára Würtz aan het Conservatorium van Utrecht. 

Shermaine heeft meegedaan aan een aantal muziekcursussen zoals Musik Zentral in Bad Aussee (Oostenrijk), het Peter de Grote Festival in Groningen en het ISA festival in Reichenau an der Rax (Oostenrijk). Shermaine geeft regelmatig concerten op podia zoals Tivoli Vredenburg in Utrecht, het openlucht theather in het Vondelpark, de Duif in Amsterdam, het muziekfestival Wonderfeel, spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam en is al een aantal keer te horen geweest op de radio.

Ook in de kamermuziek is zij actief. Van 2017 t/m 2019 vormde Shermaine samen met Florence van der Does een pianoduo en maakte deel uit van de pianoduo academy van het Pianoduo Festival Amsterdam, olv. het Scholtes & Janssens pianoduo. Daarnaast vormt zij samen met Emily Evers een klarinet- en pianoduo, met Ariel Lee een zang- en fluitduo en een viool- en pianoduo met Daniel Lee. 


Shermaine heeft ook een grote passie voor lesgeven en geeft pianoles in haar eigen lespraktijk sinds 2013. Sinds 2021 geeft zij ook les op de Muziek Educatie Centrum Oost. Zij heeft ervaring met leerlingen vanaf 6 jaar oud en staat open voor alle leeftijden. Shermaine is gespecialiseerd in Franse en Russische romantische muziek maar behandelt stijlen van klassiek, tot lichte muziek en jazz tijdens de pianolessen.

 

Muziekschool Amsterdam