Sarah Jeffery

lesdag: woensdag
locatie: Oosterspoorplein 1

346_sarahjeffery

Sarah (1985, Liverpool) speelt blokfluit sinds haar zesde en dwarsfluit sinds haar achtste. In 2013 studeerde Sarah met haar masterdiploma cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze blokfluitles had van Jorge Isaac en Walter van Hauwe. Hiervoor heeft zij haar bachelortitel cum laude behaald bij het Birmingham Conservatoire te Engeland, waar zij les had bij Ross Winters en Annabel Knight.

Naast een liefde voor klassieke muziek is Sarah ook toegewijd aan Britse volksmuziek en dans. Sinds 2008 is zij is fluit, whistle- en dansdocent bij de Engelse FolkWorld zomerschool, voor jongeren van 10 t/m 21 jaar.

Op beide gebieden heeft ze vele prestigieuze podia aangedaan, waaronder de Gaudeamus Muziek Week, Huddersfield Contemporary Music Festival en Het Concertgebouw. Verder heeft ze vele zalen aangedaan met Joe Broughton’s Folk Ensemble en jeugdtheater Sonnevanck.

Op het gebied van educatie geeft Sarah muziekworkshops bij de Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan ’t IJ waar iedereen muziek mag maken met unieke elektronische klank ‘installaties’. Zij geeft ook blokfluitles en leidt AMV (algemene muzikale vorming) groepjes bij o.a Concertino Muziekonderwijs, Muziekvereniging Constantia en Stichting Memorabele Momenten.

Voor meer informatie:

www.sarahjeffery.com

 

 

Muziekschool Amsterdam