Sam van ommen

lesdag: maandag
locatie: Oosterspooplein 1


gitaar, Sam van Ommen


Sam leerde zijn eerste akkoorden van zijn vader op zijn 11e. Hij merkte al snel dat gitaarspelen weggelegd was voor hem en begon in schoolbandjes te spelen. Tegelijkertijd bracht hij, zoals veel beginnende gitaristen, uren door op zijn kamer met o.a. blues, Beatles en vele andere gitaarmuziek uit de 60s. 

Op zijn 15e verhuisde hij vanuit Ghana terug naar Amsterdam. Hier ging hij verder met zijn zelfstudie, maar begon ook liedjes te schrijven en in bands te spelen. 

Tegenwoordig studeert Sam gitaar op de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam en speelt hij in de band Sam & Julia. Hij heeft een goede allround kennis van populaire muziek en genres, maar specialiseert in blues, akoestisch/fingerpicking, slide en open tunings. Ook heeft hij ervaring als songwriter en zanger, en werkt hij graag aan liedjes (mocht de leerling dat interessant vinden). 

Sam geeft sinds zijn 18e privéles aan alle leeftijden en werkt doelgericht aan de ontwikkeling van de leerling. Of het notenschrift, tablatuur of tutorials zijn, Sam zorgt ervoor dat de aanpak past bij de leerling om zo het meeste uit de lessen te halen. 

Muziekschool Amsterdam