Roberto Galanto

lesdag: in overleg met de docent
locatie: thuis, online lessen

Roberto heeft een Klassieke achtergrond. Eerst behaalde hij zijn diploma in Opera singing aan het Conservatorium van Monopoli, waar hij eveneenst Classical Composition studeerde, om vervolgens af te studeren in Jazz singing aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. 
In Nederland studeerde hij bij Eric Gibben, Rachel Gould, Henk Huzinga, Toon Roos, Niels Tausk, Anka Koziel, Maxim Zettel en vele anderen.
Wanneer hij niet optreedt, dan geeft hij regelmatig les in pop-jazz, opera singing en gitaar in zijn studio in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Roberto Galanto is een artistiek fenomeen. Hij is operazanger, songwriter, crooner, vocal coache, componist en gitarist. In februari 2018 heeft hij zijn eerste CD, "Senza troppo Rumore", uitgebracht waarvan hij zowel de muziek als teksten schreef. Hij won het Premio Bellaballa radio Festival (2010), Musica Controcorrente (2011), Musica è (2010) en Premio F.I.O.F.A. (2010). Hij heeft samengewerkt met Ed Partyka, Berend van den Berg, David Marez Oyens, Mario Rosini, Arno van Nieuwenhuize en nog vele anderen.

Vanaf februari 2020 geeft Roberto zangles bij het Muziek Educatie Centrum. Hij hoopt zijn leerlingen te inspireren en te motiverenen en met zijn zanglessen de leerlingen naar een hoger niveau te brengen.

 

 

Muziekschool Amsterdam