Roberto Cairo

lesdag: dinsdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Roberto speelde in de seventies met zijn 8 mans band Cairo met origineel repertoire, twee opeenvolgende jaren de support voor George Benson in het Rai Congrescentrum. Daarna speelde hij in de jaren tachtig 4 jaar in de band Luxor met Richenel als zanger tot hij werd opgepikt door de producers Fluitsma en van Tijn. Daarna speelde Roberto in ITM o.a. met Ruud Jan Bos, Roger Happel en de piepjonge Candy. Ook speelde hij jaren in een coverband naast een baan. Nu is hij regelmatig te vinden bij een van de vele sessies in de stad. Hij droomt inmiddels weer van een nieuw eigen jazzfunk bandje.

Roberto speelt graag funk, -soul en -fusionmuziek zoals James Brown, Jeff Lorber, Crusaders, Cory Henry, George Duke etc. maar is ook breed geïnteresseerd in pop- en latin georiënteerde muziek.
Roberto geeft graag les en gaat daarbij uit van de muziek die de leerling graag wil leren spelen. De les moet leuk zijn en de oefenstof moet bijdragen aan het leren (mee) spelen met muziek en het vergroten van de drumtechnische mogelijkheden van de leerling. Daarbij is Roberto geduldig en probeert hij de leerling te helpen.

 

Muziekschool Amsterdam