Paul Mundy

lesdag: dinsdag, woensdag en donderdag
locatie: Oosterspoorplein 1
saxofoon, Paul Mundy

Saxofonist Paul Mundy, was voor vele jaren een gevestigde musicus en docent in Chicago. In 2011 is hij verhuisd naar Amsterdam.

Hij speelde op grote podia op diverse locaties met bekende artiesten in de VS, Canada, Europa en het Caribisch gebied. Paul trad op met onder andere: Buddy Guy, Eric Clapton, Lou Rawls, Larry Coryell, Martha Reeves, Jerry Butler (het Impressions), Willie Torres (Spanish Harlem), Angel Melendez, en Karen Carroll (Delmark records).

Verder heeft nog de volgende festivals en shows op zijn naam staan: de Tonight Show met Jay Leno, Radio France, VH1, North Sea Jazz Festival, New Orleans Jazz and Heritage Festival, Universal Theatre Los Angeles, Chicago Jazz Festival, Montego Bay Jazz Festival, Nice Jazz Festival, en meer.

Paul heeft een Bachelor of Music Education diploma, Magna Cum Laude, behaald in VanderCook College of Music in Chicago. Hij is ook klassiek geschoold. Behalve saxofoon bespeelt Paul ook de klarinet en blokfluit.

Zijn ervaring in lesgeven is vanaf 1992 op openbare scholen, aan de Columbia Universiteit van Chicago en privélessen. Zijn muzikale ervaring omvat vele genres: jazz, blues, latin, funk, R & B, Avant Garde en klassiek.

Door de jaren heen heeft Paul een eigen leerprogramma ontwikkeld om les te geven.
Hij gelooft dat, samen met zijn ervaring, zijn belangrijkste bijdrage als leraar is: geduld en aanmoediging.
Daarom moedigt hij de ouders van jonge studenten aan, om betrokken te zijn en de lessen bij te wonen. Hij doceert alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Paul houdt van het onderwijs, en geniet van elke les samen met zijn studenten.

 

 

 

Muziekschool Amsterdam