Patri Roa Johansen

lesdag: woensdag
locatie: Oosterspoorplein 1

blokfluit, Patricia Roa Johansen

Patri Roa Johansen is in 1991 geboren in Colombia. Op driejarige leeftijd werd zij geadopteerd en is zij verhuisd naar Denemarken. Ze groeide op, en al snel bleek dat zij een grote voorkeur had voor muziek, dansen en de Zuid-Amerikaanse cultuur. Dit leidde er toe dat zij haar bachelor diploma blokfluit aan de Koninklijke Deense Academie voor Muziek behaalde, waar ze studeerde bij Bolette Roed. In 2018 voltooide Patri haar Master aan de zelfde Academie, met een Masteronderzoek naar barokmuziek in Colombia - een project dat ze wil blijven voortzetten. Zij behaalde met dit onderzoek het hoogst haalbare cijfer.

Omdat meerdere culturen altijd een deel van haar leven waren, wilde ze graag in
het buitenland studeren. In 2015 streefde ze haar droom na en begon ze haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jorge Isaac.
Hier begon haar
reis in het uitvoeren van hedendaagse muziek met elektronica en bewegingen in haar uitvoeringen.
Ze heeft lessen gekregen van andere beroemde musici, zoals
Dan Laurin, Michala Petri, Erik Bosgraaf, Michael Form, Dorothee Oberlinger en Jordi Savall.

In 2018 was Patri mede-oprichter van het consort kwintet Five Spice. Het
jonge ensemble tourde al in Denemarken en Nederland met het programma Melancolia Imaginativa, waarin een combinatie van repertoire van de melancholische staat door de tijd heen wordt onderzocht.

Als muzikant heeft Patri ook ervaring als muziekleraar en is zij werkzaam in
het concertgebouw van de Koninklijke Deense Academie voor Muziek. Ze heeft in het kader van een stage als muziekproducent gewerkt bij de Deense Koninklijke Bibliotheek, die culturele evenementen organiseerde. Patri werkte ook als Stage Manager op verschillende muziekfestivals in Denemarken en Nederland.

Muziekschool Amsterdam