Patri Roa Johansen

lesdag: woensdag
locatie: Oosterspoorplein 1

blokfluit, Patricia Roa Johansen


Patri Roa Johansen is in 1991 geboren in Colombia. Op driejarige leeftijd werd hij geadopteerd en is hij verhuisd naar Denemarken. Hij groeide op, en al snel bleek dat hij een grote voorkeur had voor muziek, dansen en de Zuid-Amerikaanse cultuur. Dit leidde er toe dat hij zijn bachelor diploma blokfluit aan de Koninklijke Deense Academie voor Muziek behaalde, waar hij studeerde bij Bolette Roed. In 2018 voltooide Patri zijn Master aan de zelfde Academie, met een Masteronderzoek naar barokmuziek in Colombia - een project dat hij wil blijven voortzetten.
Hij behaalde met dit onderzoek het hoogst haalbare cijfer.


Omdat meerdere culturen altijd een deel van zijn leven waren, wilde hij graag in het buitenland studeren. In 2015 streefde hij zijn droom na en begon hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jorge Isaac. Hier begon zijn reis in het uitvoeren van hedendaagse muziek met elektronica en bewegingen in zijn uitvoeringen. Hij heeft lessen gekregen van andere beroemde musici, zoals Dan Laurin, Michala Petri, Erik Bosgraaf, Michael Form, Dorothee Oberlinger en Jordi Savall.

In 2018 was Patri mede-oprichter van het consort kwintet Five Spice. Het jonge ensemble tourde al in Denemarken en Nederland met het programma Melancolia Imaginativa, waarin een combinatie van repertoire van de melancholische staat door de tijd heen wordt onderzocht.

Als muzikant heeft Patri ook ervaring als muziekleraar en is hij werkzaam in het Muziekgebouw aan ’t IJ en geeft workshops bij SoundLAB.

Muziekschool Amsterdam