Mark Smit

lesdag: donderdag
locatie: Oosterspoorplein 1

346_Mark

Mark is geboren op 4 september 1966. Hij is in 1993 afgestudeerd in de richting experimentele Natuurkunde aan de UVA. In 1998 is hij afgestudeerd aan de Amsterdamse Hoge school voor de Kunsten in de richting Docerend Musicus vakgebied Trompet IM.
Mark is vanaf zijn 19de jaar actief als (semi) professioneel trompettist en verleende onder andere medewerking aan: de Productie Berlin to Boadway, een musical over de muziek van Kurt Weil, van The American Repertoiry theater in het Nieuwe de la Mar theater in Amsterdam. Ook verleende hij medewerking aan Company, Little night music (Sondheim), Cabaret, Guys and Dolls en De Klezmerband Di Gojim (jiddische volksmuziek) als invaller op trompet (1996). Ook speelde Mark bij de De Mariachi ‘Tierra Calliente’ (1996-1997) als trompettist. Mariachi is Mexicaanse volks Muziek.

Tegenwoordig (van af 1999) is Mark actief als freelance tubaïst, trombonist (ventieltrombone) en trompettist in tal van jazz formaties zoals trompettist in the “Herb Spectacles” zie www.herbspectacles.nl en trompettist, zanger, arrangeur in The Non Melting Ice Cream Band zie www.nonmeltingicecreamband.nl

Mark werkte als inval docent op vele muziekscholen in de regio. Vanaf 2003 geeft Mark les bij het Muziek Educatie Centrum.

 

 

Muziekschool Amsterdam