Leon Coenjaarts

lesdag: maandag & dinsdag
locatie: Oosterspoorplein 1

346_Leon_Coenjaarts

Leon kreeg op 16 jarige leeftijd zijn eerste les basgitaar aan de muziekschool te Maastricht. Hij ging al snel in allerlei Coverbands spelen en in de jaren die volgden heb ik honderden gigs in Nederland, België en Duitsland gespeeld.

Door bevriende jazz musici werd zijn interesse in jazz gewekt en hij besloot op 25 jarige leeftijd zich aan te melden aan het conservatorium. Tijdens de laatste jaren van zijn studie heeft hij als basdocent stage gelopen op de muziekschool van Heerlen en uiteindelijk een vaste betrekking gekregen als basdocent op de muziekscholen van Heythuizen en Roermond.

Op 31 jarige leeftijd verhuisde ik naar Amsterdam waar ik werk vond als basdocent aan het M.E.C. en tevens had ik mijn eigen Fusion-Jazz Jam sessie in Bar/Hotel “the Last Waterhole” en gaf ik privé basgitaarles.

Sinds mijn studie heb ik met veel verschillende en ook wel (inter-)nationaal bekende artiesten en bands gewerkt zoals Dante Thomas, Yvonne Catterfeld, Sarah Conner, Tiziano Ferro, Tasha’s world, Saskia Laroo, René Schuman, Atongo Zimba, Ty Garner en vele anderen.

Het werken en spelen met deze mensen leerde me veel verschillende stijlen muziek te beheersen en gaf me de gelegenheid te spelen op veel internationale podia in bijv. Spanje, Kroatië, Slovenië, Frankrijk, UK, Zwitserland en in theaters in Mexico, Israël, Nicaragua, Libanon, Suriname, Brazilië of op grote Jazz festivals zoals het Java Jazz festival in Jakarta Indonesia en het fameuze Montreux Jazz festival in Zwitserland waar met de Saskia Laroo group de ”Open Air talent contest 2006” gewonnen werd.

Tot op de dag vandaag ben ik actief als basdocent aan de British school en het M.E.C en speel ik in verschillende bands en projecten.

Muziekschool Amsterdam