Lena Bossaerts

lesdag: zaterdag
locatie: Oosterspoorplein 1

zang, Lena Bossaerts

 

Lena Bossaerts is een zangdocente, pianodocente en artiest gebaseerd in Amsterdam. 
Opgegroeid in Italië in een zeer muzikale omgeving en in een Belgische familie, heeft ze altijd gezongen, liedjes geschreven en geëxperimenteerd aan de piano.
Op haar 15de begon ze een gerichte studie van zang, eerst klassiek, erna pop zang en songwriting.

Lena heeft kennis en ervaring met de Estill Voice Training methode, maar is ook dagelijks bezig met andere methodes en nieuwe strategieën om ervoor te zorgen dat leerlingen optimale begeleiding krijgen om hun stem op een effectieve en veilige manier te ontwikkelen. Op dit moment studeert Lena aan het conservatorium van Amsterdam, waar ze zich zowel als artiest als docente aan het verbeteren is.

In haar zanglessen gaat Lena gericht aan het werk op basis van de specifieke behoeften van de leerling; iedereen is namelijk anders en iedereen leert anders!
Er worden ademhalingsoefeningen gedaan, verschillende stemoefeningen, en indien gewenst wordt er anatomische en theoretische uitleg gegeven. Ook kunnen er vocal-recovery oefeningen aan bod komen en er wordt dieper ingegaan in songs, met aandacht op techniek, emotie en stage performance. Als de leerling zelf liedjes schrijft, helpt Lena graag ook daarmee uit.

Naast zanglessen geeft Lena ook piano lessen aan kinderen. Haar vader is een professionele pianist die haar pianovaardigheden heeft mee gegeven. 
Op het conservatorium volgt ze naast haar hoofdvak zang ook piano lessen en ze speelt sessie-piano voor het muziek project “Meavy”. 

Als artiest maakt Lena dromerige, ambient en donkere electropop, met soms invloeden van Trip Hop en experimentele elektronische muziek. Op haar 19de heeft ze een plaat geschreven en opgenomen die te vinden is op Spotify: Lien A-“The hidden Positivity”. Haar project heet “Lien A” en als artiest heeft Lena ook al ervaring opgebouwd met optredens In Italië maar ook in Nederland in plaatsen zo als het Patronaat. 
https://open.spotify.com/album/1uvVgFGbmknFRKlRB2Blkz?si=exHvcuAtS0OXVpEZg1wBCA

“Ik kijk ernaar uit om jou te leren kennen in een les. En ik zal er alles voor doen om jou zoveel mogelijk te kunnen helpen!” Lena.

Foto is gemaakt door: Valerie Kuypers.

 

Muziekschool Amsterdam