Frank Hopman

lesdag: dinsdag
locatie: Oosterspoorplein 1


Geïnspireerd door het drumstel van de broer van een vriendje was het Frank op negenjarige leeftijd al helemaal duidelijk: drummen is te gek! Hij mocht op drumles van zijn ouders en nu, vele jaren later, heeft Frank nog steeds de zelfde mening. Nog steeds geïnspireerd door drummers als Gavin Harrison, Jojo Mayer, Thomas Pridgen, Jon Theodore, Marco Minneman en Mark Guiliana, blijft het leuk om nieuwe ideeën te vinden en te experimenteren. Hoewel de kenner nu nogal zware muziek verwacht is dat niet wat Frank de afgelopen jaren gespeeld heeft.

Door de veelzijdige lessen van Joost van Bergen en Henegouwen waarin latin muziek, heavy metal en alles wat er tussen zit, langs kwam heeft Frank zich ontwikkeld als een veelzijdige drummer. Een scale aan muziekgenres is de laatste jaren dan ook voorbij gekomen, van wereldmuziek met Pheri tot elektronische pop met Alaksa Pollock en soul/hiphop met Nanghiti.  

Ook heeft Frank regelmatig in de huisaband gespeeld van de funky Amsterjam en de Afrogrooves jam, waar hij op beide plekken nog steeds vaak te vinden is. Bovendien hebben studenten van zowel de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam als de jazzafdeling gevraagd of hij in hun afstudeerproject wilde spelen, wat dan ook beide gebeurd is. Naast vast op dinsdag doceren aan het MEC valt Frank regelmatig in bij muziekschool Soundcheck in Mijdrecht. 

 

Muziekschool Amsterdam