Cèlia Tort Pujol

lesdag: woensdag & vrijdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Cèlia Tort Pujol (1995) is een Catalaanse muzikante en performer, gevestigd in Amsterdam sinds 2018, waar ze in juni 2020 cum laude afstudeerde aan haar muziekmaster.


Ze richt zich op het herdefiniëren van de rol van de klassieke muziek te koppelen aan theater, dans en beeldende kunst. Daarom presenteerde ze na het afronden van haar studie Teleater in het Joods Cultureel Kwartier, ExploreZ festival en Encuentros, allemaal locaties in Amsterdam. Teleater is een muziektheater stuk dat in première ging als eindresultaat van haar masteronderzoek aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Naast het creëren van nieuwe muziektheaterstukken, richt Cèlia zich momenteel op het verspreiden van het repertoire door samenwerkingen met jonge componisten uit Nederland, Europa en over de hele wereld, en ze speelt ook in verschillende ensembles en orkesten van het Iberisch schiereiland en Nederland. Ze is ook betrokken bij educatieve activiteiten, zoals lessen aan kinderen en volwassenen te geven en het creëren van workshops rond muziekcreatie.

 

Cèlia begon haar muzikale opleiding op zesjarige leeftijd in de muziekschool en op het conservatorium van Vic. Daarna behaalde zij haar bachelor aan het Conservatori Superior de Música del Liceu, in Barcelona. Tegelijkertijd, was ze dirigent van een kinderkoor uit haar geboortestad en deed ze een studie Menswetenschappen aan de Universitat Pompeu Fabra, in Barcelona.

 

Muziekschool Amsterdam