Bas Voorhoeve

lesdag: dinsdag
locatie: Oosterspoorplein 1

346_BasVoorhoeve_klein

Bas Voorhoeve, in 1984 afgestudeerd als taalkundige aan de Universiteit van Amsterdam, is all-round docent. De eerste lessen die hij gaf, als twintigjarige, waren volksdanslessen. Sindsdien heeft hij o.a. Engels, Nederlands, Russisch, wiskunde, geschiedenis en muzieklessen gegeven. Hij heeft voor de klas gestaan in het basisonderwijs, het voortgezet en het volwassenenonderwijs, en lesgegeven aan kinderen en bejaarden, aan analfabeten en hoogbegaafden. Het notenschrift leerde hij als kind (de bekende blokfluitlessen). Daarna volgden piano-, hobo- en panfluitles. Als volwassene nam hij zangles, zong hij in diverse koren, en volgde hij cursussen in o.a. compositie, orkestratie en koordirectie.

De muziek van de Balkanlanden wekte zijn interesse voor de accordeon, die hij als vijfentwintigjarige begon te bespelen. De laatste jaren legt hij zich toe op het bespelen van verschillende types concertina (zie beschrijvingen bij accordeonles en concertinales). Daaronder ook de bandoneon, waarmee hij drie jaar in een tango-orkestje speelde. Sinds 2009 verzorgt Bas voor het MEC de accordeon- en concertinalessen.

Bas is een vriendelijke docent, met inlevingsvermogen, geduld en humor. Hij kan ingewikkelde zaken eenvoudig en begrijpelijk maken, en verzint desnoods ter plekke de oefening die voor jou het meest geschikt is om je verder te helpen. Een docent is – in zijn visie – een gids, iemand die je de weg wijst en het pad voor je baant. Maar lopen moet je wel zelf doen.

Muziekschool Amsterdam