Aleksandra Liubomirova

lesdag: zaterdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Aleksandra Liubomirova

Aleksandra begon haar muziekopleiding op 6-jarige leeftijd in haar geboorteland Lithouwen. Al snel begreep ze dat ze een professionele violiste wilde worden. Na 10 jaar les op de B. Dvarionas muziekschool in Vilnius, verhuisde ze naar Nederland waar ze haar studie voortzette aan het conservatorium van Utrecht.
Ze behaalde haar Bachelor diploma als uitvoerend en docerend violist in 2011 aan het Codarts conservatorium en voor de Masteropleiding studeerde ze in 2014 af in Zweden aan de Akademie voor muziek en drama van Goteborg. Tijdens haar studie volgde Aleksandra masterclasses en cursussen door heel Europa.

Als student en in de jaren gelijk na haar studie is Aleksandra heel actief geweest als orkestmusicus. Later besefte ze dat haar passie toch meer bij kamermuziek ligt en na terugkeer uit Zweden heeft ze een aantal ensembles opgericht, met name twee strijkkwartetten en een pianotrio. Daarmee treed ze regelmatig op in binnen en buitenland.

Aleksandra geeft sinds 2007 met veel plezier les aan kinderen en volwassenen bij meerdere muziekscholen, leerorkesten en in haar eigen lespraktijk.

 

 

 

Muziekschool Amsterdam