Albert Manders

lesdag: woensdag & donderdag
locatie: Oosterspoorplein 1

346_AlbertManders_klein

Albert Manders is in 1983 in Nederland geboren. Toen hij tien dagen oud was, verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Op zijn achtste begon hij dwarsfluit te spelen en composities te schrijven. Vanaf die tijd is hij fascineerd om geschreven muziek te spelen, te improviseren en nieuwe klanken te vinden.

Hij is afgestudeerd op de Pittsburgh Middelbare School voor de Uitvoerende Kunst en van de University of Pittsburgh met een diploma Antropologie en Bedrijfskunde. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jeanne Baxtresser, Peter Lloyd, Chris Norman en The International Holland Music Sessions. In 2006 is hij naar Nederland teruggekeerd om hedendaagse dwarsfluit technique te studeren met Anne La Berge en compositie te leren.

Albert heeft met verschillende groepen optreden zoals Aeolian Winds, in een duo met gitaar, en als lid van een rock/jazz band die moderne dans uitvoering begeleidt. In april 2006 speelde hij een hedendaags dwarsfluitconcert met de Universiteits Orkest van Pittsburgh. Afgelopen juni heeft hij een muziek en dans uitvoering in kasteel ruïne van Brederode buiten Haarlem samengesteld en begeleid.

Albert speelt graag alle stijlen, van jazz tot celtic tot hedendaagse klassiek. Het intrigeert Albert om de waargenomen grensen van de dwarsfluit te doorbreken.

Voor meer informatie:

www.albertmanders.com

 

Muziekschool Amsterdam