Luc Schouten

lesdag: dinsdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Luc Schouten

Luc is begonnen met gitaar spelen toen hij 10 jaar oud was. Hij is al vanaf jonge leeftijd regelmatig op het podium te zien en actief als gitaarleraar.
Op zijn 13e won hij als jongste winnaar ooit de Northern Guitar Awards in Assen en op zijn 14e leeftijd speelde hij met Tommy Emmanuel en Harry Sacksioni.
Na vele jaren pop classics, fingerpicking, klassieke etudes en blues-solo's te hebben gestudeerd, is hij op zijn zestiende begonnen met jazz spelen.

Van zijn 17e tot 21e levensjaar heeft Luc gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2015 is afgestudeerd voor zijn Jazz Bachelor.
Momenteel is Luc actief als gitaardocent, gitarist en songwriter in jazz-settings, popbands en als producer van documentaire muziek en zijn solo-projecten.

In zijn gitaarlessen gaat hij op onderzoek naar liedjes die de leerling het leukst vind. Uit ervaring heeft hij geleerd dat dat het beste werkt en het meest motiverend is voor de leerling zelf. Des te groter de connectie is met de muziek die je speelt, des te leuker het is!

Muziekschool Amsterdam