Illan Voshol

lesdag: donderdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Drums, Illan Voshol

Illan Voshol (28 feb 1991) is opgegroeid in een klein dorpje in het land van Maas en Waal.

Al vanaf jonge leeftijd had hij een grote interesse in drummen en toen hij eindelijk 8 was is hij begonnen met snaredrum les bij de muziek vereniging. Al snel speelde hij bij de fanfare, slagwerkgroepen en een harmonie orkest. Toen hij naar de middelbare school ging kwamen daar de schoolband en wat losse projecten bij.
Na heel veel geleerd te hebben besloot hij op zijn 17e dat het klaar was met de harmonie wereld en dat hij zich op bandjes wilde richten. Hij kreeg les van Egbert van Gruythuyzen die hem voorbereidde op het conservatorium.

Op het conservatorium heeft hij, naast de technische vaardigheid die sterk ontwikkeld is in de harmonie wereld, ook veel kennis op gedaan over sound, muziek stijlen, studio werk, liedjes schrijven en elektronica.
Inmiddels zit hij in zijn laatste jaar van de pop afdeling van het conservatorium van Amsterdam, waar hij veel geleerd heeft op het gebied van methodiek. Hij heeft les gehad van o.a. Oscar kraal, Eric Hoeke, Jonas Filtenborg, Ruben van Roon en Joost Kroon. Hij speelt o.a. bij Sofie Winterson en Bade, is bezig met het opzetten van een elektronisch project en valt in bij verschillende bandjes en muziekscholen.

Muziekschool Amsterdam