Dan Huijser

lesdag: maandag
locatie: Oosterspoorplein 1

Dan Huijser

Dan Huijser (8 juni 1996) is een drummer, producer en songwriter uit Amsterdam.

Hij begon met drumles bij Pieter Voogt, die hem alle fundamenten van het drummen leerde. Op de middelbare school speelde Dan al snel in verschillende bands en greep elke mogelijkheid aan om voor publiek te spelen.
Hij begon met de vooropleiding van het conservatorium terwijl hij nog op de middelbare school zat en na zijn eindexamen werd hij aangenomen op de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Hij kreeg les van drummers zoals Oscar Kraal, Joost Kroon, Ruben van Roon, Ruben Hoeke, Nick Hustinx en Tim van Delft. Naast drummen leerde hij muziek schrijven en muziek produceren, waardoor hij muziek vanuit verschillende invalshoeken begon te benaderen.

Al deze muzikale bagage neemt Dan mee naar het podium. In de afgelopen jaren heeft hij gespeeld met verschillende bands: van de indierockers Blupaint tot de folk singersongwritere Démira. Momenteel speelt en schrijft hij met zijn eigen band Yasmine, waarmee hij onder andere het voorprogramma van Kensington en Paradise heeft verzorgt op plekken zoals Paradiso, De Oostpoort en Tivoli Vredenburg.

Dan neemt dit allemaal mee in zijn drumlessen op het MEC. Samenspelen met muziek of met anderen staat centraal, waarbij er veel aandacht wordt geschonken aan de individuele wensen van de leerling. Techniek wordt ingezet om de creativiteit te bevorderen in plaats van dat het een doel op zich is en er wordt vanaf les één aandacht geschonken aan het zelf bedenken van grooves en fills. 

Muziekschool Amsterdam