Anna Duinker

lesdag: donderdagmiddag
locatie: Oosterspoorplein 1

hobo, Anna Duinker

Anna behaalde haar bachelor diploma hobo aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar zij cum laude met onderscheiding voor ‘muzikale persoonlijkheid’ afstudeerde. Haar Master diploma behaalde zij aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Daarnaast studeerde zij enkele jaren compositie en directie in Den Haag en een jaar filmcompositie bij Jurre Haanstra aan het CvA. Zij werd onder meer toegelaten tot het fonds van de Jonge Meesters, een prestigieus fonds voor excellente jonge musici.
Naast een ruime orkestervaring in de beroepsorkesten speelde Anna als solist bij onder meer met het Amsterdams Jeugdorkest, het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium, Het Nederlands Accordeon Orkest en Het Britten Jeugd Strijk Orkest.

Anna speelt graag kamermuziek en was al tijdens haar studie zeer actief in allerlei verschillende ensembles. Als vast lid maakt zij deel uit van Cobla Amsterdam, Blaaskwintet ‘Nux Muscata’ en ‘HETensemble’ (www.hetensemble.com), waarin zij een grote artistieke rol vervult: Zij arrangeert, componeert, schrijft verhalen en toneelstukken en ontwerpt decors voor haar ensembles met welke zij tot nu toe grote successen boekt.

Als dirigent is Anna momenteel verbonden aan het middenkoor ‘Spirit’ te Zoetermeer. Zij heeft als aanvulling op haar beroepspraktijk een aantal NLP-cursussen gevolgd bij H@vital.nl
Anna heeft ruime ervaring als docent.
Tijdens haar studie was zij werkzaam bij de harmonie-verenigingen ‘Excelsior’ te Amsterdam en Wassenaar.
Daarna gaf zij met groot enthousiasme les aan muziekschool ‘de Muzehof’ te Zutphen en tot voor kort geleden de muziekschool ‘Kunstbedrijf’ te Arnhem.

Muziekschool Amsterdam