Maarten Diesfeldt

lesdag: maandag
locatie: Oosterspoorplein 1

drums, Maarten Diesfeldt

Maarten Diesfeldt is een drummer woonachtig in Amsterdam. Hij is cum laude afgestudeerd als drummer aan het conservatorium in Utrecht in 2010, waarna hij ook een Masteropleiding Muziekproductie heeft afgerond in 2012. Hij heeft lessen gehad van o.a. Ruben van Roon, Richard Heijerman en Joost Kesselaar. Naast deze lessen heeft hij diverse masterclasses gevolgd van wereldberoemde muzikanten zoals Billy Martin, Gene Jackson, Marcus Miller en Poogie Bell.

Maarten is betrokken bij diverse muziekprojecten in Amsterdam, waaronder de popact THE BENELUX, waarmee hij in 2014 o.a. op het Noorderslag festival stond en waarover muziekblad OOR en de Volkskrant zeer lovende recensies schreven.

Bij het lesgeven gaat hij uit van de persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden van elke student. Maarten gaat in zijn lessen op zoek naar hoe de lessen kunnen aansluiten op de muzikale voorkeuren van de student. Hij maakt hierbij handig gebruik van groove software als Ableton Live. Maartens invloeden zijn o.a.: Ahmir Thompson (Questlove), Clyde Stubblefield, John “Jabo” Starks, Billy Martin, Bernard Purdie, Philly Joe Jones, Dave Grohl.

Voor meer informatie:

www.maartendrums.com

Muziekschool Amsterdam