Fabrizio la Piana

lesdag: dinsdag & vrijdag
locatie: Oosterspoorplein 1

346_Fabrizio.klein

Fabrizio is gestart met gitaarspelen op 11 jarige leeftijd en heeft de basis beginselen op de gitaar geleerd van zijn vader Vittorio La Piana.
In 1992 is hij gediplomeerd in theorie en solfege en in 1994 is hij afgestudeerd voor klassieke gitaar op het conservatorium van Catania (Italië).
In 1996 heeft hij elektrische gitaar gestudeerd op de Lizard School of Music in Florence in Italië met bekende gitaristen als M. Mellner en G. Castellano.

In 1999 is hij gestart met les geven op Lizard School of Music en samen met de schoolstaf heeft hij de gitaar methode “Scuola di chitarra elettrica” geschreven. In dat jaar heeft hij ook een aantal cd tracks opgenomen en heeft hij clinics georganiseerd op verschillende middelbare scholen in Italie.
In 2000 is hij verhuisd naar Milan, waar hij gestudeerd heeft met D.Minotti (Baglioni, CPM) en G.Monteforte (F. Cerri, L. Konitz). In Milan heeft hij ook 2 jaar les gegeven op de Yamaha Music School.
In 2001 is hij aangenomen op het conservatorium van Amsterdam. Hier had hij de mogelijkheid om te studeren met H. Sprenger, M. van Iterson, E. Verhoef, M. van der Grinten en om te luisteren naar verschillende clinics van bekende jazz muzikanten.
Vanaf deze periode heeft hij door heel Nederland gespeeld in verschillende formaties van stijlen als pop, rock tot jazz muziek.

In juni 2005, nadat hij is afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, heeft hij in Italië en op Sicilië gespeeld en heeft hij les gegeven op “Schizzi Sonori” school of Music in Catania.
De laatste tijd werkt hij aan zijn solo album en geeft hij gitaarles op de “Forte Muziek School” te Zaandam en vanaf de zomer 2009 geeft hij gitaarles bij het Muziek Educatie Centrum in Amsterdam.

Muziekschool Amsterdam